diumenge, 13 de desembre del 2009

Les consultes a Catalunya seran recolzades al 100% al Parlament Europeu

provinent de: http://www.naciodigital.cat/noticia/12992/oriol/junqueras/europa/posara/traves/posat/espanya

L’eurodiputat per Esquerra ha afegit que «avui Europa ens admira»

A les 16:30 hores ha comparegut a la roda de premsa Oriol Junqueras amb tres eurodiputats de l’Aliança Lliure Europea (ALE) convidats a aquest esdeveniment. La cap del grup parlamentari europeu, la gal•lesa Jill Evans (CYMRY), ha iniciat la roda de premsa tot comparant el cas de Catalunya amb la seva nació Gal•les.

Tot seguit ha pres la paraula l’eurodiputat per Esquerra, Oriol Junqueras que ha començat el seu discurs amb un “Europa i el món ens miren”. Junqueras ha explicat que “Europa ens mira perquè veu un moviment civil sense precedents”. El republicà ha avançat que “Europa no ens posarà les traves que ha posat sempre Espanya”.

Just després ha presentat a la eurodiputada d’ALE i representant de Flandes, Frieda Breepels (NVA), que ha deixat clar que les consultes a Catalunya seran recolzades al 100% al Parlament Europeu. Tal i com ha fet Jill Evans, Breepels ha comparat també Catalunya amb la seva nació, Flandes.

El torn ha estat, tot seguit, pel representant de l’Scotish National Party, Grant Thoms (SNP) que ha sorprès explicant que “avui hem après molt per poder fer el nostre referèndum l’any vinent”.

Finalment, el eurodiputat per Aralar, Iñaki Irazabalbeitia, ha expressat l’enveja que senten avui molts bascos per Catalunya. El parlamentari europeu basc ha deixat clar que aquest és el camí a seguir també per la seva nació. “No hi ha dreceres per la independència, s’ha de donar la veu al poble, com aquí”, ha explicat Irazabalbeitía.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors